به گزارش مشرق، محمود حجتی در جلسه امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ضمن تشریح برخی اقدامات وزارت جهاد کشاورزی، به برخی انتقادات و سوالات اعضای اتاق بازرگانی تهران پاسخ داد و در واکنش به موضوع اختلاط خاک با گندم که در روزهای اخیر مطرح شده اظهار کرد: این یک واقعیت است که حدود 90 درصد گندم تحویلی به سیلوها، از کمباین به کامیون و از کامیونها به مراکز خرید تحویل میشود و بخش بسیار کمی از گندمها که توسط کشاورزانی که محصولات نسبتاً کمتری داشته و یا توسط دلالان به روش دیگری تحویل میشود.
بیشتر بخوانید:
نرخ خرید تضمینی ۲۵ قلم محصول کشاورزی +جدول
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: از سوی دیگر مدت 30 سال است که از همین غربالها برای سیلوهای گندم استفاده میشود و البته گرچه ممکن است یک جایی تخلفی هم صورت گرفته باشد ولی مساله اصلی که این روزها مطرح شد، غربالها نبودند بلکه مساله اصلی، موضوع سبوس بود که در یک بازه زمانی، 130 درصد افزایش قیمت داشت.
وی در پاسخ به سوال یکی از اعضای اتاق بازرگانی درخصوص اختلاف بسیار زیاد میان قیمت تمام شده خرید گوشت وارداتی و قیمت توزیع گوشت، با رد این موضوع گفت: موضوع قیمت گوشت 2 دلاری به هیچ وجه صحت ندارد؛ اگر منظور از گوشت وارداتی، گوشت استرالیایی باشد که قیمت آن 7.5 دلار است و گوشت مغولستان هم درب کشتارگاه، به قیمت 5 دلار به فروش میرسد؛ لذا من نمیدانم موضوع گوشت 2 دلاری از کجا درآمد؟ متاسفانه بعضاً یک تریبونی یا یک سایتی در یک جایی موضوعی را بدون هیچ اطلاعی مطرح میکند که اصلا صحت ندارد.
حجتی ادامه داد: ما اعلام کردهایم اگر کسی گوشت 2 دلاری سراغ دارد، وارد کند؛ ما که هیچ محدودیتی برای واردات نداریم و هیچ ممانعتی هم برای واردات گوشت وجود ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آلودگی بالای برخی محصولات کشاورزی و شیرهای تولیدی به برخی مواد مضر موجود در سمهای مصرفی گفت: تا 6 سال پیش، موضوع سم و کود در کشورمان لجام گسیخته بود و ما در این مدت سعی کردیم اولاً نوع سموم وارداتی را ساماندهی کنیم و در ثانی حد سلامت را برای استفاده سموم رعایت کنیم.
وی گفت: البته ممکن است تخلفاتی در این بخش از سوی برخی کشاورزان وجود داشته باشد که قطعاً باید با آنها برخورد کرد ولی امروز شاهدیم شیر و برخی محصولات کشاورزی که به کشورهای اروپایی صادر میشود، از استاندارد قابل قبول آنها برخوردارند.
حجتی در ادامه در خصوص موضوع واردات گندم به کشور و گلایه یکی از اعضای اتاق بازرگانی نسبت به عدم اطلاعرسانی شفاف نسبت به این موضوع گفت: متاسفانه ما علیرغم آنکه در سال جاری تولید گندممان افزایش داشت به دلایلی نتوانستیم گندم را حتی به میزان سال قبلتر که با خشکسالی هم مواجه بودیم خریداری کنیم.
وزیر جهادکشاورزی افزود: من نمیخواهم این موضوع را خیلی باز کنم ولی یکی از دلایل اصلی آن، این بود که کشاورزان در برخی استانها، گندمهای تولیدیشان را به ما نفروختند و حتی میزان خرید ما به اندازه کشت آبی آنها هم نبود که این موضوع در استانهای غربی و شمالغربی بیش از سایر استانها بود.
وی ادامه داد: زمانی که قیمت خرید جو در کشورمان حدود 1800 تومان است و قیمت همین جو در آنسوی مرزها، بیش از 3000 تومان است، طبیعی است که مشکلاتی پیش خواهد آمد.
حجتی با اعلام خبر تصمیم دولت برای وارد کردن گندم نیز گفت: در چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت گندم را وارد کند که البته واردات گندم در حوزه فعالیت وزارت جهاد نیست و شرکت بازرگانی دولتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی و تصمیمگیرنده هستند.